Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GY. I. K.

2011.04.11

GY. I. K. - Gyakran Ismételt Kérdések

 

 

- Az életem teljesen tönkrement, kilátástalan. Miért nem segített Isten eddig, hogyan juthattam idáig, ha annyira szeret?

 

 - A kérdésre Isten beszéde a válasz Ézsaiás könyvéből:

"Nem az ÚR keze rövid ahhoz, hogy megsegítsen, nem az ő füle süket ahhoz, hogy meghallgasson,
hanem a ti bűneitek választottak el titeket Istenetektől, a ti vétkeitek miatt rejtette el orcáját előletek, és nem hallgatott meg.
Hiszen kezetek vérrel van beszennyezve, ujjaitokhoz bűn tapad, ajkatok hazugságot szól, nyelvetek álnokságot suttog.    (Ézs. 59,1-3)

 

Isten szent, nem vállal közösséget a bűnnel. Vizsgáld meg kérlek a saját életedet, vajon van-e benne valami bűn. Valószínű, hogy csak igennel tudsz erre válaszolni. De meglepő módon ez is benne van a bibliában:

amint meg van írva: „Nincsen igaz ember egy sem,
nincsen, aki értse, nincsen, aki keresse Istent.
Mind elhajlottak, valamennyien megromlottak, és nincsen, aki jót tegyen, nincs egyetlen egy sem.
Nyitott sír a torkuk, nyelvükkel ámítanak, kígyóméreg az ajkukon;
szájuk átokkal és keserűséggel van tele.
Lábuk gyors a vérontásra,
romlás és nyomorúság jár a nyomukban,
és a békesség útját nem ismerik:
Isten félelmével nem törődnek.    (Róm. 3,10-18)

De Istennek van jó terve! Elküldte a Fiát Jézus Krisztust, aki eljött erre a földre, emberré lett, bűntelen volt, de magára vette az emberek bűneit és meghalt helyettük, mert a bűn zsoldja halál. De feltámadt a harmadik napon, legyőzte a halált! Majd felment az Atyához és elküldte maga helyett a Szent Szellemet, aki elvezet bennünket minden igazságra. Ő általa ismerhetjük meg Istent. Jézus Krisztus megváltása által bűnbocsánatot nyerhetünk, ingyen és kegyelemből. Csupán be kell ismerni, hogy bűnösök vagyunk, és elfogadni Jézus Krisztust megváltónknak. Ingyen. És kegyelemből. Hogy senki ne kérkedjék.

 

Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.    (Róm. 6,23)

 

Mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének.
Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által.
Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte
türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz.    (Róm. 3,23-26)